Riis ja kana

Imestunud pilguga vaatasin müüjale otsa, kui ta letis olles uuris, et kas ma plaanin oma ostetavat kana keeta. Vastasin eitavalt.

Niisiis, lihtsad ja kiired kokkamise viisid on kiire elutempo juures tähtsad. Pisiasjad, nagu mugavates kotikestes riis teeb elu lausa elamisväärt. Mis seal ikka, pott veega pliidile, kui vesi keeb kotike riisiga ühe pisikese käeliigutusega potti libistada ja kastme kallale. Viilutasin eriti peenelt 4-5 suuremat seent. Järgmisena asusin noaga kana kallale, jätsin nimelt suuremad kuubikud, siis on miskit ka hamba all tunda.

Pann vähese õli ja võiga tulele, edasi ilusti tuliseks ja siis kogu lõigutud kraam pannile. Lisada soola ja pipart, ohtralt segada ja kana ühtlaselt pruunistada. Vahepeal oleks mõtekas soojas vees pool puljongi kuubikut lahustada ja oodata kana valmimist. Kana valmimisel kasta seda puljongiga ja lisa veidi sooja kastet. Edasi on kastmega väga muretu.

Pannis toimuvat peaks vaid nii palju jälgima, et kui vedelik on ime kombel kadunud, siis seda peaks lisama. Võrdlemisi vahetult enne roa valmimist soovitan lisada tomatipastat (mitte ketsupit) ja rohelisi aedube. Loomulikult veidi veega segatud jahu neile, kes kastet armastavad.

Kommenteerimine on suletud.

%d bloggers like this: