“Maccheroni al Formaggio” ehk Makaronid juustuga

Suutsin päris mitu päeva kodust eemal olla. Üle pika aja elus olen suutnud tunda kodu igatsust. Üllatavaks teeb selle asjaolu just olukord, et ma pole oma praeguses kodus elanud kauem kui 3 nädalat. Üllatavalt kiiresti olen siiski kiindunud selle hubasusse, kiiksudesse ja omapärasusse.

Esimene mõte peale mitut päeva eemal olemist oli loomulikult kõhu täitmine. Võileibasid teha polnud tuju ja soe toit üldiselt tõstab ka tuju. Seega kõige kiirem ja murevabam soe toit, mida tean, on makaronid juustuga. Eks nende retsepte ole samuti väga palju, minu lemmikuks on osutunud mitme juustu seguga makaronid. Alustuseks keedab makarone, nagu tavaliselt. Kui vesi on keema läinud ja makaronid keema pandud, soovitan isiklikult panni tulele panna. Kui pann on kuumenenud, lisagie veidi õli ja võid, maitseaineid, tükeldatud sibulad ja paprika. Maitseainetena loomulikult soola ja pipart, näpuotsaga küüslauku, ingverit, korianderit ja kurkumit. Kui sibul on pannil pruunistuma hakanud, lisage kuni 100ml piima ja soovitud kogus sulajuustu. Loputage makaronid külma veega ja lisage need pannile. Kõigele lisaks riivige peale tavalist juustu taaskord soovitud kogus. Ohtralt segada! Kui juust on osaliselt sulanud, serveerige.

Üllataval kombel saab üks suur inimene söönuks 150 grammist makaronidest. Siin kohal muidugi mainiksin ära ka 200g juustu ja  umbes 100g toorjuustu. Ausalt öeldes ei jõudnud kõike isegi ära süüa, sellega on hommikusöök samuti garanteeritud.

Kommenteerimine on suletud.

%d bloggers like this: