Inglise tee piimaga

Eestlasele võib väga võõras tunduda tee joomine piimaga. Samas olevat minu põliseestlasest vanaema sellelaadset “solkimist” teinud mitmeid kümneid aastaid. Mõned aastad tagasi kogesin võimalust inglise kultuuri lähemalt vaadelda. Märksõnad nagu “fish and chips”, “tea time” ja “sunday roast” on siiani väga hästi meeles. Kohalike tee piimaga samuti. Vastavat ja päris õiget maitset peab päris kaua taga ajama. Olen minevikus katsetanud mitmete tee sortidega ja polnud seda õiget maitseelamust saavutanud.

Juhtusin hiljuti kolima teise linna. Selle kägus veetsin mõned nädalad ühe hea sõbra juures. Tema on suuremat sorti tee armastaja ja omab suuremat tee sortimenti, kui mõned mainekad kohvikud. Eestis võib kallimates ja suurema tootevalikuga poodides leida võrdlemisi kvaliteetset teed “Twinings of London” nimeliselt tootjalt ja nende toote valikust “English Breakfast Tea” on just nimelt see õige segu. Õige segu all mõtlen loomulikult selle täpselt õige maitse saavutamist.

Klassikaline inglise tee on loomulikult must tee ja seda keedetakse-valmistatakse peaaegu keeva veega. Isiklike kogemuste baasil saavutab parima tulemuse lastes teel tõmmata 2-3 minutit ja seejärel eemaldades teepuru. Samuti soovitan kuni ¾ tassi täita teega, lisada suhkrut ja ülejäänud tassist täita piimaga.

Kui nüüd leiaks veel kusagilt neid õigeid shokolaadiga kaetud “digestive” tüüpi küpsiseid, oleks elu nagu paradiisis.

Posted in Joogid, Tee

Püsiviide

Kommenteerimine on suletud.

%d bloggers like this: